Corona en huisartsbezoek

De huisarts is er, ook nu, voor alle patiënten: heeft u gezondheidsklachten, twijfel niet en neem contact met ons op.

Voor alle klachten en vragen geldt dat u eerst telefonisch of via E-consult contact dient op te nemen met de huisartsenpraktijk. Alle patienten wordt een aantal triage vragen gesteld om een eventuele besmetting met COVID-19 uit te sluiten, maar ook om te bepalen welk beleid het meest passend is. Dit om ervoor te zorgen dat we de wachtkamer zo leeg mogelijk houden om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Op dit moment zijn er aangepaste spreekuren in de praktijk waardoor we veel minder mensen kunnen plannen dan voorheen. De assistente kijkt samen met u of een consult noodzakelijk is, of dat het ook op een andere manier kan:

  • Overleg is ook mogelijk via E-consult of telefonisch.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van MijnGezondheidsnet voor E-consult.
  • Gesprek met de huisarts of POH kan via beeldbellen.
  • Het is tijdelijk niet mogelijk een afspraak te maken via Mijn Gezondheidsnet omdat we graag eerst telefonisch willen bepalen welke vorm van zorg wij u het beste kunnen aanbieden.
  • We willen de drukte aan de balie zoveel mogelijk beperken, neem dus altijd eerst telefonisch contact op met de praktijk en kom niet zomaar langs. 
  • Is een bezoek aan de praktijk nodig, kom alleen naar de praktijk. 

Heeft u klachten van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden) blijft u thuis. Kom niet naar de praktijk.